Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Teljes név: Ashley Michelle Tisdale

Becenevek: Ash, Blondie(Szöszi), Maddie, Mich, A

Született: 1985. július 2., West Deal, New Jersey, USA

Névnap: január 29.

Csillagjegy: Rák

Magasság: 160cm

Testvér (nővér): Jennifer Kelly Tisdale(színésznő)

Szülők: Lisa Morris és Mike Tisdale

Nagyapja: Arnold Morris

Haj: Szőke, egyenes


Eredeti haj: Barna, hullámos

Szem: barna


Háziállatok: 2 kutya, Blondie, Maui

Aktuális lakhelye: Los Angeles, (Burbank Area,) California

 

 

 

Biográfia

 

 

 

 

Bevezető

 

Ashley Michelle Tisdale egy amerikai színész-, és énekesnő. A 1990-es évek vége felé megjelent pár filmben, és 2000 után a fiatal színészpalánta megkapta Maddie Fitzpatrick szerepét, a Disney Channel egyik sorozatában, a The Suite Life of Zack & Cody-ban, valamint ő kapta Sharpay Evans szerepét a Disney által kibocsátott High School Musical-ben, magyarul Szerelmes hangjegyekben. Miss Tisdale eközben szépen egyengette zenei pályáját, mivel 2007. február 6-án kiadta első szólóalbumát, a Headstrongot.

 

 

 

ÉLETÉNEK HAJNALÁN

 

Ashley Tisdale Monmouth Country-ban (New Jersey, USA) 1985. július 2-án látta meg a napvilágot, Lisa Morris és Mike Tisdale második gyermekeként. Négy évvel idősebb nővére, Jennifer Kelly Tisdale szintén színésznő, valamint modellkedik is, de korántsem olyan híres, mint a kishúga. Anyai nagyapja, Arnold Morris a Ginsu Knives fejlesztője, és nagyapján keresztül szintén rokonságban áll Ron Popeil üzeltemberrel. Szóval kijelenthetjük, hogy Ashleynek igazán híres familiája van. Van egy maltipoo fajtájú kiskutyája, Blondie. Édesanyja oldaláról egy kis zsidó vér is csörgedezik ereiben, és ő zsidónak tekinti magát. Bill Perlman, a South Shores Mall aktuális menedzsere fedezte fel, amikor mindössze három éves volt. Játszott a Gypsy színpadi darabjaiban, például a A Musical Fable-ben, és a The Sound of Music-ban a helyi Jewish Community Center-nél.

 

 

FILMES KARRIER

 

A 90'-es évek vége felé több filmben is feltűnt ezek a következők: Smart Guy, 7th Heaven (Hetedik mennyország), Grounded for Life, Boston Public, Srong Medicine, Charmed (Bűbájos Boszorkák) és a BeverlyHills 90210. 2001-ben szerepelt a Donnie Darko című filmben, majd vendégül látták a The Amanda Show-ban, később pedig feltűnt a The Hughleys-ban és a Still Standig-ben. 2002-ben szerepelt a Fruit Gushers reklámában (figyelemreméltó a fejátalakítás miatt) hiszen, Ash feje átváltázott egy túlméretezett narancsra. Később szerepelt Catherine Zeta-Jones-szal a T-Mobile reklámában, valamint benne volt a Toys r Us reklámában is, Abigail Breslin-nel. Aztán megkapta Maddie Fitzpatrick szerepét a The Suite Life of Zack & Cody-ban. A sorozat nagyon népszerű lett, Ashley pedig a Disney Channel sztárja lett. Kapott egy szinkronszerepet a Whisper of the Heart-ban. Aztán szerepett kapott a Disney Channel filmjében, a High School Musical-ben (Szerelmes hangjegyek), a nagysikerű film premiere után, 2006. január 20-án elment egy meghallgatásra, mivel meg akarta szerezni Erin Ulmer  szerepét a Final Destination 3 című filmben, de nem sikerült neki.

Ashley eredetileg Gabriella Montez szerepére jelentkezett, de az alt hangja miatt, egy sötétebb, gonoszabb szerepet kapott, méghozzá Sharpay Evans-ét. A szerep három dalt vonzott magával, méghozzá ezeket: What I've Been Looking For, Bop to the Top, és a We're All in This Together. A Billboard Hot 100 feltérképzete ezeket a dalokat, és Ash zenei történelmet csinált, mert ő volt az első olyan művésznő, aki két dallal debütált a Billboard Hot 100-on, a What I've Been Looking For-ral és a Bop to the Top-pal. Ő egy napon felvette a Disneynek, a Some Day My Prince Will Come-ot és a Kiss The Girl-t (ehhez egy egy vidóklipp is készült) Ráadásul felvette a A Dream is a Wish-t a a Disney Channel sztárjaival, majd később pedig megjelent a Disney Channel játékokon is a zöld csapat kapitányaként, és a 2007-es játékokon is részt vett a piros csapatban. Ashley aláírt egy szerződést a Staples, Inc.-el, mert a Geared 4 School vállalatnak esett a népszerűsége, és részt vett a lóversenyfogadások népszerűsítési mozgalmában. És a 2007. augusztus 17-én debütáló High School Musical-ben is játszik.

Ash megjelent a Punk'd 8. évadának második epizódjában. Az ugratás az volt hogy Ashley bement egy gyermekkórházba, ahol egy kómában fekvő kisfiúnak elénekelte a Kiss The Girl-t, és felébredt, és az volt a poén hogy a kissrác nem akart suliba menni és tettette magát. De az MTV nem írhatta ki a dalnak a szövegét, mert nem volt hozzá joga. Később megint szerepelt a Punk'd-ban, mert segített Ashton Kutcher-nek átejteni, egy nagyon jó barátáját, Zac Efron-t.

Ashley egy interjú alkalmával elmondta a JustJared.com-nak a 2007 MTV Movie Awards augusztusban elkezd forgatni egy filmet, de akkor többet nem is mondott, mert babonás.
2007. július 18-án megerősítette hogy filmet forgatnak, Picture This címmel, ez egy olyan apa-lánya film, és Ash egy népszerűtlen lányt játszik aki a Petco-nál dolgozik. Ashley azt is hozzátette, hogy valószínűleg vissza fog térni a természetes barna hajszínéhez ezért a filmért.

ZENEI KARRIER

Ashley első szólóalbuma, a Headstrong, amelyet a Warner Boss forgalmaz. A korong 2007. február 6-án került a boltok polcaira, és a Billboard 200 albumlistáján az 5. helyen debütált, és 64.000 darabot adtak el belőle. Az első kislemeze a He Said, She Said amelyet Jonathan "JR." Rotem és Evan "Kidd" Bogart írt, de ezt "visszahúzták" és inkább a Be Good To Me-t lett helyette. 2007 márciusában azt nyilatkozta a Blendernek, hogy ő drog-, és alkoholmenetes, és édesanyja rengeteg bizalmat ad neki. Brazíliában a Headstrong-ból 23.000 darab kelt el, míg az egész világon 900.000 darab!!!

A Be Good To Me videóklippje Headstrong album mellett, a High School Musical: The Concert DVD-n is fent van. Ash készített a Kiss The Girl c. számához is egy klippet, ami eredetileg  A kishableányból van, de megtalálható a The Little Mermaid Special Edition DVD-n is. Valamint az A Dream is a Wish Your Heart Makes-hez is készült egy videó a többi Disney-sztárral, amúgy ez a szám a Disney Hamupipőkéjében van. Meg tudod venni ezeket a videóklippeket az iTunes-on: What I've Been Looking For, We're All In This Together, ezek a High School Musical-ből származnak. Valamin Ash leforgatott három új videóklippet június 26-án, szóval nem maradunk parlagon, és ezek a következők: He Said She Said, Not Like That és a Suddenly...

 

 

 

 

 

Tudtad hogy Ashley.........?

botránymentes életet él

kapcsolata volt Zac-el 2 éve

szerepelt egy reklámban

nem nagyon szereti a HollyWood-i bulikat jobban szeret otthon filmeket nézni

-nek a legfontosabb a családja

 nagyon vidám lány! Általában mindig jó kedve van.

Kedvenc...
szín:
rózsaszín

szám: 7
étel: sushi és pizza
Disney film: Karib tenger kalózai
film: Just Married, My Best Friends Wedding, és a How to Lose a Guy in 10 Days
TV Show: Laguna Beach és a Surface
tantárgy:angol és kreatív írás
színésznő: Brittany Murphy és  Julia Roberts
könyv: The Great Gatsby
elfoglaltsága: vásárlás
designer: Bebe, Dieser
sport:kosárlabda
énekes: Elton John, The Used
színész: Johhny Depp, Leonardo Dicaprio
Disney karakter: Csingiling
Disney mese: Pán Péter
ünnep:karácsony
filmtípus: vígjáték
zene a Szerelmes hangjegyekből: Breaking Free

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

édupsazvgpd8zgwz

(JOJÓ, 2009.04.20 19:10)

Ashly a legkedvenc szinészam és énekesem!!! Nagyon szeretnék vele egy közös fotót.

jbdohvbwazz

(JOJÓ, 2009.04.20 19:08)

IMÁDOM ASHLYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

iohbfeiöophzbre

(JOJÓ, 2009.04.20 19:06)

nagyon szuper és mégegyszer mondom SZUPER ez az oldal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.kedvenceim.eoldal.hu

(Miss.Szöszi, 2009.03.18 20:00)

Jó kis szöveg...

miskolc szeder72

(dóra, 2009.02.13 20:36)

szia ashley miért nem írsz vissza

Nagykanizsa

(Alíz, 2009.02.06 21:04)

Ashley a kedvenc színészem a a világon!!!!